vineri, 23 februarie 2018

Poliţiştii au plan de amenzi, ba chiar fac concurs între ei cine aplică cele mai multe sancţiuni! Un agent face afirmaţii şocante

Poliţiştii au plan de amenzi, ba chiar fac concurs între ei cine aplică cele mai multe sancţiuni! Un agent face afirmaţii şocante

O spune chiar un poliţist, agentul principal Ioan Cănărău, liderul Sindicatului Poliţiştilor "Europol", filiala Neamţ.
Potrivit acestuia, un poliţist ar trebui evaluat în funcţie de cum acţionează în comunitate, nu în funcţie de numărul de amenzi aplicate.

loading...

"Din păcate, poliţiştii de la ordine publică din Inspectoratul de Poliţie Neamţ sunt evaluaţi anual în funcţie de numărul de amenzi pe care le aplică în timpul serviciului. 
Este un indicator stabilit de Inspectoratul General al Poliţiei, de comun acord cu ministerul Afacerilor Interne, pe care noi l-am criticat şi cu care nu suntem de acord.
Din punctul nostru de vedere, principala atribuţiune a poliţistului este cea de prevenire.
Şi un poliţist din structurile de ordine publică ar trebui evaluat în funcţie de cum este văzut de comunitatea în care lucrează", a declarat Ioan Cănărăupentru Observator.
Liderul Sindicatului Poliţiştilor "Europol", filiala Neamţ. spune că şefii nu vor recunoaşte niciodată că s-a stabilit o ţintă pentru poliţişti în ceea ce priveşte amenzile aplicate.
"S-a creat un concurs între poliţiştii.Cei care au cele mai multe amenzi primesc un calificativ superior. Această competiţie între poliţişti nu este bună, din punctul meu de vedere.

loading...

Poliţiştii au o ţintă de amenzi pentru că, indirect, şefii lor, pentru a se lăuda cu rezultatele la bilanţ, îi determină pe poliţişti să îşi stabilească singuri un target de amenzi pentru a primi un calificativ superior. 
Se face o medie o medie a contravenţiilor într-un an de zile şi şeful hotărăşte unde te afli. Cel care nu are suficiente amenzi nu primeşte un calificativ de foarte bine, de exemplu.
Noi nu suntem de acord cu aşa ceva, cu faptul că poliţiştii nu primesc calificative pentru faptele pe care le fac pentru comunitate, ci pentru numărul de amenzi aplicate", a explicat Cănărău.
Poliţistul din Neamţ a spus că de această situaţie ştie chiar şi ministrul de Interne, Carmen, care însă, nu vrea să recunoscă în spaţiul public.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Follow Us @soratemplates