luni, 19 februarie 2018

Dieta 5:2, o dietă ingenioasă cu care poți slăbi până la 9 kg în aproximativ 2-3 săptămâni



Dacă te-ai săturat să încerci diferite diete și regimuri, care îți interzic să mănânci anumite alimente sau care presupun un efort mult prea mare, Dieta 5:2 poate fi soluția optimă pentru dumneavoastră. Să vedem ce înseamnă această dietă și care sunt principiile de bază și promisiunile în materie de slăbit…

loading...

Ce presupune Dieta 5:2?

  • 5 zile pe săptămână putem mânca ceea ce ne dorim (de preferat alimente sănătoase și naturale, în cantități rezonabile)
  • 2 zile pe săptămână ținem dietă
Se pot pierde până la 9 kilograme în doar 2-3 săptămâni urmând acest regim.

Ce ar trebui să mâncăm în cele 5 zile ale dietei?

Se recomandă să evitați alimentele foarte grase și greu de digerat, alimentele procesate și bogate în zahăr. De asemenea, este important să mâncați mai puțin, cu moderație. Adoptați o dietă sănătoasă, bogată în legume, dar cu puține fructe (1-2 porții mici / zi). Puteți consuma legumele crude, sub formă de salate și gătite.
Sunt permise și lactatele și brânzeturile slabe, precum lapte bătut, sana, chefir, brânză de vaci cu puțină smântână, 1-2 feliuțe de cașcaval, 1-2 felii de caș / urdă.
Carnea macră este, de asemenea, permisă. Optați pentru carne macră (piept de pui / curcan, mușchi de vită / porc, cotlet de porc) și pește. Gătiți carnea la cuptor sau pe grătar. Evitați prăjelile.
Se poate consuma o singură felie de pâine integrală pe zi. În acest fel, rezultatele vor fi mult mai spectaculoase.

Ce se întâmplă în cele 2 zile ale acestui regim?

În cele 2 zile de post ale dietei 5:2 va trebui să limitați foarte mult numărul de calorii consumate. Regula spune că nu trebuie să consumăm mai mult de 25% din caloriile pe care avem voie să le consumăm în mod normal. Femeile pot consuma între 300 și 500 calorii pe zi, iar bărbații între 450 și 700 calorii.
Optați pentru alimente cu indice glicemic scăzut, cu un aport scăzut de calorii. Puteți împărți caloriile fie la două mese, fie la o singură masă, în funcție de preferințe.
Aceste 2 zile sunt considerate zile de repaus sau zile de post intermitent

Programați-vă cele 2 zile în funcție de programul și nevoile dvs. De exemplu, puteți alege zilele de miercuri și vineri. În acest fel, nu vă veți forța prea mult corpul în timpul săptămânii, iar în weekend puteți mânca normal.

loading...

3 exemple de mese pentru cele două zile:
  • Prima masă: o omeletă din 2 ouă și un iaurt.
  • A doua masă: o salată, la alegere.
  • Prima masă: 100g de brânză de vaci, o felie de pâine integrală
  • A doua masă: 100g piept de pui / curcan cu o salată mică
  • Prima masă: 250 ml lapte bătut, o felie de pâine integrală, un ou fiert
  • A doua masă: 200g pește cu o porție mică de legume gătite
Puteți alege și combina alimente din celelalte 5 zile ale dietei 5:2.
Nu se recomandă ca în timpul acestor 2 zile de dietă să faceți sport.
Alcoolul este interzis pe toată perioada dietei. Hidratați-vă corespunzător. Puteți consuma apă plată, cafea și ceai – neîndulcite.

Cum ne ajută să pierdem în greutate această dietă?

Organismul va fi nevoit să consume din depozitele de grăsime atât în cele 2 zile de post, datorită consumului redus de calorii, dar și în celelalte 5 zile, în condițiile în care mâncăm puțin, sănătos și natural, și facem sport. Beneficiile postului intermitent asupra pierderii în greutate și asupra stării generale de sănătate au fost demonstrate prin numeroasele studii efectuate.

Majoritatea persoanelor care au ținut această dietă au afirmat că este relativ simplă și ușor de ținut. Acest plan alimentar nu este recomandat pentru femeile gravide sau pentru persoanele cu anumite probleme de sănătate (afecțiuni cronice, diabet etc).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Follow Us @soratemplates