marți, 20 februarie 2018

Cât va costa apa în Valea Jiului de la 1 martie 2018





Tarifele la apă potabilă și canalizare practicate de SC ApaServ Valea Jiului SA vor fi ajustate începând cu data de 1 martie 2018. ANRSC a aprobat astăzi prețurile și tarifele la serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare.
Astfel, conform deciziei ANRSC nr. 27 din 20 februarie 2018, începând cu data de 1 martie 2018 prețul apei potabile va fi de 4,88 lei/mc (TVA inclus) în timp ce pentru canalizare – epurare tariful va fi de 2,92 lei/mc (TVA inclus).
Este practic o creștere cu câțiva zeci de bani, în condițiile în care până acum apa potabilă costa 4,60 lei/ mc, iar canalizarea 2,62 lei/ mc cu tot cu TVA.
Ajustarea tarifelor este una dintre condițiile impuse prin contractul de finanțare pentru proiectul de extindere și modernizare a rețelelelor de apă din Valea Jiului, a precizat directorul general al ApaServ Valea Jiului SA, Costel Avram.
”În contractul de finanțare există și un plan de tarifare obligatoriu, tarife care se ajustează în fiecare an. Ministerul Fondurilor Europene chiar ne-a atras atenția dacă am pus în practică acest plan de tarifare, care face parte integrantă din contractul de finanțare”, a declarat Costel Avram.
De precizat că tarifele la apă și canalizare nu au mai crescut din septembrie 2015. Decizia a fost luată de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Apa Valea Jiului”  și este doar implementată de operatorul de apă și canalizare din Valea Jiului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Follow Us @soratemplates