marți, 20 februarie 2018

Pandispan cu iaurt si fructe





Cea mai buna reteta de pandispan cu iaurt si fructe. O prajitura foarte pufoasa, delicioasa si aromata. Se pot folosi orice fructe proaspete de sezon, cat si fructe congelate sau din compot.



loading...

Ingrediente
  • 6 oua
  • o cana si jumatate de faina (cana de 250 ml)
  • o cana zahar
  • o jumatate cana ulei
  • 200 g iaurt cu 3,5% grasime
  • o lingura cacao neagra
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • o lingurita praf de copt
  • un varf cutit de sare
  • 400-500 g fructe la alegere (am folosit visine)
  • zahar pudra (optional)

Mod de preparare pandispan cu iaurt si fructe:

Preincalzeste cuptorul, apoi tapeteaza o tava cu dimensiunile de aproximativ 25×35 cm cu hartie de copt.
Mixeaza ouale cu sarea, apoi adauga pe treptat zaharul, iaurtul putin cate putin, uleiul pus ca la maioneza si coaja rasa de lamaie.
Cu ajutorul unei spatule, incorporeaza faina cernuta cu praful de copt, amestecand de jos in sus.
Aluatul va fi de consistenta celui de pandispan. Daca ti se pare prea moale, mai poti adauga 1-2 linguri de faina.
Toarna 3/4 din aluat in tava pregatita, iar in aluatul ramas pune o lingura de cacao.

loading...

Omogenizeaza, apoi distribuie-l cu lingura deasupra compozitiei albe.
Poti face diferite forme cu coada lingurei.
Distribuie fructele (bine scurse de zeama) deasupra aluatului si pune tava la cuptorul preincalzit pentru circa 35-40 de minute.
Pentru a afla cand prajitura este coapta, se face testul cu scobitoarea.
Inainte de a portiona prajitura, o lasam sa se raceasca in tava.
Dupa preferinte, pe deasupra se poate presara cu zahar pudra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Follow Us @soratemplates