duminică, 25 februarie 2018

NU PIERDEȚI SPRIJINUL CUPLAT pentru ANIMALE! AVEȚI 10 ZILE SĂ ANUNȚAȚI APIA!





OFICIAL! NOU ÎN LEGE! ANUNȚAȚI URGENT APIA! Crescătorii de animale care solicită sprijinul cuplat (SCZ), subvenția europeană cu cea mai mare valoare din zootehnie, au dreptul la această plată chiar dacă au pierdut unul dintre animalele, deja declarate în cererea unică depusă la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Este foarte important să știți CE TREBUIE SĂ FACEȚI ÎN ACEST CAZ!
loading...
AGROINFO este mereu alături de voi, fermierii, și vă pune la dispoziție toate informațiile noi apărute în lege. Aceste informații vă scutesc de probleme și vă mențin dreptul la plata sprijinului cuplat din zootehnie (SCZ). Important este să acționați la timp. 
Crescătorii de animale au dreptul la plata sprijinului cuplat chiar dacă le-a decedat un animal din fermă, pentru care au cerut deja la APIA sprijinul cuplat.ATENȚIE! Potrivit ultimelor modificări în criteriile de eligibilitate pentru schemele de plată din agricultură, animalul decedat trebuie înlocuit cu un alt animal într-un anumit TERMEN!
Animalul solicitat în cererea unică de plată pentru SCZ supus unei circumstanţe naturale, care se notifică la APIA în maximum 10 zile lucrătoare de la data evenimentului, poate fi înlocuit cu alt animal, existent în exploataţia cu cod ANSVSA până la data notificării, fără pierderea dreptului la plata sprijinului. (Articolul 78^2 , Ordinul 38 privind modificarea Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 619/2015 pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate, condițiilor specifice și a modului de implementare a schemelor de plăți, publicat în Monitorul Oficial în 19 februarie 2018 )
loading...

IMPORTANT! Trebuie să înlocuiți acest animal până la data notificării făcută către APIA. Care sunt condițiile pe care trebuie să le respectați? 
- beneficiarul să nu fi fost informat de APIA în privinţa unei neconformităţi din cererea unică de plată; 
- beneficiarul să nu fi fost informat cu privire la intenţia APIA de a efectua un control la faţa locului; 
- animalul, care înlocuieşte animalul cu circumstanţă naturală, trebuie să îndeplinească toate condiţiile de acordare a sprijinului cuplat la data notificării către APIA a cazului de circumstanţă naturală; 
- beneficiarul trebuie să depună documentaţia specifică pentru animalul care înlocuieşte animalul cu circumstanţă naturală.
ATENŢIE! În cazul în care solicitantul depăşeşte termenul de 10 zile lucrătoare, Înştiinţarea depusă la APIA nu se ia în considerare. Circumstanţa naturală produsă după termenul limită de reținere nu influenţează acordarea ajutoarelor naţionale tranzitorii şi a sprijinului cuplat, înştiinţarea circumstanţei nefiind obligatorie.
Potrivit legislației europene în vigoare, APIA acceptă drept cazuri de circumstanţă naturală următoarele situaţii care nu sunt din culpa solicitantului:
- moartea unui animal ca urmare a unei boli.
Documentele care atestă cazul de circumstanţă naturală şi care se depun de către solicitant la dosarul cererii unice de plată - declarația privind sectorul zootehnic sunt formularul declarare eveniment (F3) şi alt document emis de ANSVSA / DSVSA din care să reiasă boala care a cauzat moartea animalului.
- moartea unui animal, ca urmare a unui accident pentru care beneficiarul nu poate fi considerat răspunzător.
Se acceptă în baza procesului verbal de constatare, emis de instituţia abilitată să constate accidentul (de ex. poliţia rutieră, poliţia feroviară), din care să reiasă că solicitantul nu este vinovat de accident.
- sacrificarea de necesitate a unui animal din cauze pentru care solicitantul nu poate fi considerat responsabil:
a) ca urmare a depistării, de către medicul veterinar, a unei afecțiuni ce nu a putut fi remediată prin tratament, se acceptă în baza documentului sanitar-veterinar care să certifice boala și a formularului de mișcare F2;
b) ca urmare a unui accident, se acceptă în baza documentului sanitar-veterinar care să certifice motivul sacrificării și a formularului de mișcare F2.
- moartea animalului solicitat în cerere, cauzată de imposibilitatea de a făta, se poate accepta în baza documentului sanitar-veterinar și a formularului declarare eveniment (F3)
Fermierul trebuie să aducă la cunoştinţa Centrului județean/Centrului local APIA‚ cazurile de circumstanţă naturală, în scris, printr-o Înştiinţare în termen de 10 (zece) zile lucrătoare de la producerea evenimentului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Follow Us @soratemplates