luni, 19 februarie 2018

Iată cum să-ți protejezi eficient încălțămintea împotriva acțiunii sării din materialul antiderapant aruncat pe străzi!



În caz de ninsori abundente autoritățile publice împrăștie din plin pe străzi un amestec antiderapant compus din sare și nisip. Acesta ajută la topirea rapidă a zăpezii și la mișcorarea numărului de traumatisme. Deseori, însă, zăpada topită amestecată cu antiderapant împovărează mișcarea pietonilor și afectează încălțămintea din piele.
loading...

Sarea „mănâncă” orice material natural. Atunci când se usucă aceasta lasă pe încălțăminte pete albe și deloc plăcute care nu se îndepărtează atât de ușor (în special de pe pielea întoarsă). Perfect-ask.net vă propune câteva trucuri eficiente de a scoate petele de sare de pe încălțăminte.

Curățarea încălțămintei de sare


1. Îndată ce ați intrat în casă, spălați încălțămintea cu apă călduță, nu fierbinte. Apoi înveliți zonele pătate cu prosoape de hârtie și lăsați-le să se usuce. Sarea care se va elimina va fi absorbită de hârtie. Aplicați pe încălțămintea uscată cremă pentru copii.

2. Îndepărtați petele de sare de pe încălțămintea din piele cu soluție de oțet de 9%. Amestecați oțet și apă în raport de 3:1 și ștergeți zonele murdare cu această soluție.

3. Uleiul de ricin este o metodă populară pentru a scăpa de petele de sare. Aplicați ulei de ricin pe încălțămintea curățată și uscată. Dacă petele albe nu vor dispărea, repetați procedeul. După care ștergeți pielea întoarsă cu o perie uscată.

4. Încălțămintea din piele întoarsă arată foarte elegant, dar necesită îngrijiri speciale. Pentru a curăța încălțămintea din piele întoarsă, fierbeți niște apă într-un castron și țineți încălțămintea deasupra aburilor câteva minute.

5. Amestecați 1 lingură de amoniac cu 1 lingură de apă caldă. Aplicați această soluție, cu ajutorul unui burete, pe zonele murdare. Atunci când se vor usca, ștegeți încălțămintea cu un burete de cauciuc special pentru pielea întoarsă.
loading...


După ce ați curățat bine încălțămintea, aplicați o cremă specială pentru a da luciu pielii. Crema va face o culoare mai frumoasă și va forma un strat de protecție pentru încălțăminte.

Pentru pielea netedă alegeți creme pe bază de ceară de albini, iar nu pe bază de silicon, deoarece ultima deteriorează pielea la fel ca amestecul antiderapant. Pentru încălțămintea din piele întoarsă folosiți spray-uri speciale.

Sursa:http://perfect-ask.net/iata-cum-sa-ti-protejezi-eficient-incaltamintea-impotriva-actiunii-sarii-din-materialul-antiderapant-aruncat-pe-strazi/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Follow Us @soratemplates